Van Blog naar Boek

Meer dan 25 jaar geleden bedacht ik de 3-G-formule om te kunnen begrijpen waarom nieuwe diensten de ene keer wel an de andere keer niet aanslaan. De achterliggende gedachte is dat mensen niet snel bereid zijn hun gedrag te veranderen voor het afnemen van een nieuwe (elektronische) dienst voor informatie, communicatie, transactie of ontspanning. Mensen zijn alleen tot de gewenste gedragsverandering te verleiden als zij verwachten dat zij er op de een of andere manier beter van worden. Deze herkenbare toegevoegde waarde bestaat uit het verdienen van geld of besparen van kosten, het eenvoudiger en sneller een activiteit uitvoeren of het met meer plezier iets doen. Deze toegevoegde waarde heb ik samengevat in de 3-G-formule: Gewin Gemak Genot. Nu, na een kwart eeuw, wordt de 3-G-formule in bijna iedere denkbare dienstensector toegepast.

Dit jaar ben ik met mini-VUT gegaan. Een mooi moment om een boekje te schrijven of mijn 3-G-formule. De titel van het boek is ‘Gewin Gemak Genot: De Wet van Fred’. Via deze blog zal ik geïnteresseerden betrekken bij het aanvullen en verbeteren van de inhoud van mijn boekje. Ik juich het dan ook bijzonder toe als er veel relaties en commentaren zijn.

2 reacties op “Van Blog naar Boek

  • Geachte heer Goossens,
   Dank voor uw reactie. Zoals u kunt zien, heb ik al enkele jaren geen bijdragen meer geleverd aan mijn blog Gewin Gemak Genot. Ik begon eraan op een moment dat er grote veranderingen in mijn leven plaatsvonden, waaronder de aankoop van een huis in Noord-Frankrijk waaraan enorm veel moest worden geklust. Dat project heeft veel van mijn tijd, energie en aandacht opgeslokt. Als alles volgens plan verloopt is dat project dit jaar teneinde en heb ik eindelijk weer tijd om meer te schrijven. Bovenaan mijn lijstje staat het geplande boek(je) over de 3 G’s.
   Tussendoor heb ik wel enkele hoofdstukjes geschreven. Het hoofdstukje ‘De 3 G’s en Het Grote Kwaad’ zal ik aan mijn blog toevoegen.
   Met vriendelijke groet,
   Fred Kappetijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s